Sunday, 17th of February 2019
Sunday, 17th of February 2019
En golf sving utsätter ryggen för mycket påfrestande tryck på både ryggrad och muskler. Dålig flexibilitet och muskelstyrka kan orsaka mindre slitningar som lätt kan utvecklas till svårare skador.

Du som spelar golf, hur många gånger under en golfrunda böjer du dej ner för att placera eller plocka upp bollen? Hur mycket roterar du kroppen, och oftast i bara en riktning, när du svingar klubban. Kommer du hem, eller vaknar dagen därpå, med ryggont eller nackont?

Fuska inte så där! Det är vad din kropp gör – fuskar, utan att vi är medvetna om det. Det är därför vi får ryggont och stel nacke etc. Din kropp använder automatiskt en starkare muskel för att utföra en rörelse i stället för den muskel som egentligen ska utföra rörelsen om den är för svag eller för trött. Om din bålmuskulatur inte kan stödja dej tillräckligt, ge dej tillräckligt med styrka när du svingar klubban, kommer din kropp ta hjälp av andra muskler som finns tillgängliga – det är därför man får ont och värk.

Pilates rehabiliterar och tränar din bålmuskulatur. Bålmuskulaturen som bär upp hela din kropp, försörjer kroppens balans och möjliggör naturligt rörelseflöde. Pilates fokuserar på dessa muskler i varje övning. Pilates förbättrar också flexibiliteten som i sin tur förbättrar blodflödet. Man tränar hela kroppen och i ett klassiskt Pilates pass tränas ”alla” muskler, och dessutom stretchas de som behöver det.

Pilates träning är faktiskt perfekt för att träna upp de muskler som behövs i tex golf, bålmusklerna. Det ger dej en bättre kvalitet på svingen och ett mer effektivt rörelseflöde. Tiger Woods tränar Pilates, bara det borde vara ett skäl att ta Pilates allvarligt.  Det fungerar, och är inte bara en fitness trend.
Your Rating: Rate this post.Overall Rating:
(1 vote)

Already a member? Please sign in here
 
Not a Member? Click here to create a new login or enter the info below.
NameEmail (Only for verification)
Comment
Are you human?: Please enter in the text in the image below (this helps us keep out robots and spam)